Ați reziliat contractul cu Oțelul? Ați încheiat conturile sau a rămas așa, în ceață? Nu, în ceață… Ușor-ușor, azi-mâine, când vine domnul Vlad (n.r. – Vlad Alexandru Răpișcă, administratorul special de la Oțelul), se încheie conturile.
V-ați înțeles? Păi, la ce să mă-nțeleg?
De obicei, sunt restanțe financiare, salarii neplătite… N-avem noi treabă cu așa ceva.
Deci totul e în regulă? Normal, nu avem nicio problemă.
„Ghinioane peste ghinioane„
Ce nu a mers la Oțelul? Am pierdut primele două meciuri din retur, în care nu am putut să mă folosesc de atacanții pe care i-am avut, unul a fost accidentat, unuia nu i-a venit cartea verde, și de un fundaș central, pe care mă bazam, dar care s-a accidentat. Uite-așa, ghinioane, ghinioane peste ghinioane și n-a mers. Am zis că trebuie să facem o schimbare, poate-poate o să fie mai bine.
Dumneavoastră vă reproșați ceva? Nu numai eu. Toți trebuie să ne reproșăm câte ceva. Dacă nu am fi greșit câte ceva, înseamnă că ar fi trebuit să câștigăm toate meciurile. Eu, jucătorii, toată lumea care a muncit pentru echipa asta a greșit cu câte ceva.
Păi și poate schimba domnul Florin Marin ceva? Sper să o facă, e un antrenor care a trecut prin multe…
Cum e să fii antrenor în România? E foarte greu.
De ce? În primul rând, e foarte greu să faci fotbal fără bani. Dacă vrei jucători de valoare, trebuie să plătești, iar fotbal de calitate fără jucători de valoare nu prea se poate.
„Nu poți face treabă într-o lună. Nimeni nu are răbdare„
Antrenorii sunt primii sacrificați în Liga I. Trei au plecat numai după această etapă și 28 de la începutul campionatului… În România nu are nimeni răbdare. Toată lumea crede că poți face ceva în două săptămâni sau într-o lună. Nu se poate! La fiecare echipă vin 5-6 jucători pe care trebuie să-i integrezi, fiecare are caracterul lui. Până nu le cunoști caracterul și cum gândesc ei, e foarte greu la început.
V-ați simțit respectat ca antrenor în România sau nu? Respectat… În România sunt două aspecte: 1. dacă ai două-trei rezultate, te ridică de parcă cine știe ce ai făcut; 2. când ai pierdut două meciuri, te coboară, până sub pământ te bagă. Trebuie să fim mult mai constanți. Și când câștigi, și când pierzi, tot omul și antrenorul ăla ești.
Dacă ai ales un antrenor, înseamnă că ai avut încredere în el, nu? Dacă pui un antrenor și după două săptămâni îl dai afară, atunci ar trebui să îți reproșezi tu că ai făcut o alegere proastă.
„Unii jucători de la Oțelul nu mai prind vreodată Liga I”
Are șanse Oțelul să scape de la retrogradare? Șanse matematice sunt. Trebuie să lupte pentru șansele astea. Nu e ușor, e foarte greu, dar trebuie să lupte. Sunt niște jucători acolo care nu știu dacă mai joacă vreodată în prima ligă dacă Oțelul pică!
Dumneavoastră cum vă vedeți viitorul? Eu? Ce pot să spun? Oriunde, nu am o țintă anume. Ai ținte când ai făcut rezultate, când câștigi un campionat.
În Ungaria e altceva din punct de vedere al raportului antrenor-club? E un pic mai bine. Uitați-vă un pic la statistică să vedeți câți antrenori sunt dați afară aici și câți sunt dați afară acolo.
INFO
Statistică: Răzvan Toma
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER